Notebookok

ASUS ROG Zephyrus G (GA502)

Kompakt és erőteljes gamer laptop

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette az új Zephyrus G (GA502) modellt, ami az első laptop a Zephyrus családban, amely szélesebb közönség számára is elérhetővé teszi az ultravékony gaminget.


FŐBB JELLEMZŐK

  • NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ROG Boost technológiával
  • Akár 120 Hz-es vIPS kijelzővel
  • AMD Ryzen 7 3750H APU, NVMe SSD, akár 32 GB DDR4 RAM
  • Öntisztuló hűtőmodul, pormentesítő-csatornás ventilátorok

Elődei elveire építkezve, a Zephyrus G irigylésre méltóan kompakt formában, meglepően kedvező áron felel meg minden lényeges gaming igénynek. Új NVIDIA® GeForce® 1660 Ti GPU-ja fürgén kezeli a legnépszerűbb játékokat, miközben energiahatékony AMD® Ryzen 7 APU-ja akár 8,8 órás akkumulátoros üzemidőt és bőséges energiát kínál a mindennapi munkához. A Zephyrus G a rendszerbeállításokat a mindenkori használati mód alapján optimalizáló, legmodernebb intelligens hűtéssel karöltve elmossa a határokat az erőteljes gamer gép és az ultrahordozható laptop között.

A kompakt és erőteljes gamer laptop szélesebb közönség számára is elérhetővé teszi az ultravékony gaminget.

Zephyrus GA502


Elegáns és filigrán

Testvéreihez hasonlóan a Zephyrus G is karcsú és vonzó. Rendkívül hordozható, mindössze 20 mm vékony és 2,1 kg könnyű. A háromoldali karcsú káva egy 14 colos készülékházba szorítja bele a 15 colos kijelzőt. A gép így elég kicsi ahhoz, hogy bármilyen hátizsákban vagy kézitáskában elférjen.

Hordozhatóságához letisztult, bárhova illő dizájn társul. Professzionális megjelenése megkülönbözteti a Zephyrus G-t kategóriája többi gamer laptopjától. A billentyűzet ízléses fehér háttérvilágítása megkönnyíti a sötétben gépelést. A különleges részletek, mint például a fedél szálcsiszolt fémfelülete és körbefutó gyémántmetszéssel lesarkított éle, kifinomultságot árasztanak, feltűnősködés nélkül keltve jó benyomást.

Zephyrus GA502


Gaming kiválóság

A legújabb GeForce GTX GPU és az ütős Ryzen APU masszív képkockasebességeket biztosít, akadásmentesen.

A GeForce GTX 1660 Ti elhozza az NVIDIA új Turing architektúráját a hőn szeretett GTX sorozatba, amivel jelentőset lépett előre a Pascal elődökhöz képest. A korszerűsített videókódoló akár 15%-kal javítja az élő közvetítés videóminőségét, mivel gyorsabb rögzítést kínál, kevesebb terhet róva a CPU-ra. A CUDA-magok, a gyorsítótár-hierarchia és a memória-alrendszer finomhangolása jelentős magonkénti teljesítményjavulást is eredményez, ami a modern játékok széles körét szolgálja. Az intelligens hűtésnek hála, a GeForce GTX 1660 Ti akár 1335 MHz-en fut, 60 W mellett, a ROG Boost turbó üzemmódjában.

A kijelző akár 120 Hz-es képfrissítésre is képes, ami a duplája a szabványos képernyőkének. A Zephyrus G elég gyors ahhoz, hogy teljes mértékben támogassa a GPU által szállított háromszámjegyű képkockasebességeket. Simább játékmenetet biztosít, ami különösen a gyors ütemű FPS-játékok során tűnik fel és jön kapóra.

A keskeny káváknak köszönhető 81%-os kijelző-készülékház arány magával ragadó érzést kínál. A széles betekintési szögek megakadályozzák a színek kifakulását a vIPS panelen, így tökéletes a barátokkal közös filmnézés vagy a megosztott képernyős játék során.

Zephyrus GA502

A 81%-os kijelző-készülékház arány magával ragadó érzést kínál


Erőteljes multitasking

Az AMD Ryzen 7 APU gyors és sokoldalú, a négy mag és nyolc szál segítségével könnyedén megbirkózik a mindennapi munkával. Energiahatékony architektúrája kimagasló akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé. Közel 7 órányi videólejátszást és akár 7 órás Wi-Fi-s webböngészést kínál. Akár 32 GB-os DDR4-2400 RAM-jával a Zephyrus G gyors és hatékony multitaskingra képes.

A gyors NVMe SSD gyorsabb játék- és alkalmazásbetöltést biztosít. Az akár 512 GB-os háttértárral bőséges hely áll rendelkezésre a munkaállományok és a kedvenc média gyors elmentéséhez. A hatékony APU és a szupergyors tárolás kombinációja azt jelenti, hogy több időt tölthetsz tényleges játékkal és munkával, és kevesebbet várakozással.

Intelligens hűtés

Az Intelligens hűtés filozófiája lehetővé teszi a Zephyrus G számára, hogy a legtöbbet hozza ki a komponenseiből. A hardver és a szoftver stratégiai keveréke optimalizálja a teljesítményt és a zajkibocsátást, valamint javítja a hosszútávú stabilitást.

Az öntisztuló hűtőmodul ellenáll a pornak és a törmeléknek, amely egyébként idővel felgyűlhetne és veszélyeztethetné a hőeloszlást. A pormentesítő csatornák megakadályozzák a hűtőbordákon és a ventilátorokon történő lerakódást; elkapják a ventilátorba beszívott szemcséket, és hátul kilökik azokat.

Gondosan elhelyezett hűtőcsövek vonják el a hőt a CPU-tól és a GPU-tól, valamint az ezeket meghajtó áramköröktől. A processzoroknál több cső csatlakozik a megosztott hűtőbordákhoz, így biztosítva az optimális hűtést minden munkaterheléshez, beleértve a játékokat, amelyek a GPU-t terhelik jobban.

A továbbfejlesztett ventilátorok maximalizálják a légáramlást a hűtőbordákon keresztül. Különleges folyadékkristályos polimerből készülnek, ami lehetővé teszi, hogy a lapátok hihetetlenül vékonyak legyenek, de mégis elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a nagy forgási sebességeknek. Mivel mindegyik lapát 33%-kal vékonyabb a hagyományos kivitelnél, a ventilátorok 83 lapátosak, ami az eddigi legnagyobb lapátsűrűség – és ez akár 17%-os javulást eredményezhet a légáramban.

A különböző feladatok különböző szintű teljesítményt és hűtést igényelnek, ezért a ROG Armory Crate új felhasználási profiljai zökkenőmentesen váltogatnak az üzemmódok között. A turbó üzemmód az órajeleket és a ventilátorok sebességét a maximális értékére állítja a processzorigényes feladatokhoz. A kiegyensúlyozott mód csökkenti a zajszintet a gaminghez, miközben magas képkockasebességet tart fenn. A csendes üzemmód csökkenti a zajkibocsátást, és tökéletes az olyan alapvető feladatokhoz, mint az internetes böngészés és az előadás alatti jegyzetelés.

Zephyrus GA502

 

Rugalmas és sokoldalú

A fejhallgatón keresztüli 7.1 csatornás virtuális térhangzás magával ragadóbbá teszi a játékokat és filmeket, továbbá az okos erősítő technológia a hangszórók tekercselését a hő- és kilengési küszöbökön belül tartja, így a hangerő feltekerhető a hangszórók károsítása nélkül. A Hi-Res Audio tanúsítvány biztosítja, hogy a média és a játékok a legmagasabb hanghűség mellett szólalnak meg, gazdagabb akusztikai élményt kínálva.

A billentyűzet pontosabb és kényelmesebb gépeléshez és gaminghez készült. A ROG Overstroke technológia korábban aktiválódó billentyűi gyorsabb, reszponzívabb bevitelt tesznek lehetővé, míg az N-gombos egyszerre nyomásos technológia biztosítja, hogy minden billentyűlenyomás regisztrálva legyen, még ha néhányukat egyszerre nyomod is le. Még a billentyűk alakja és elhelyezkedése is a pontosságot és a kényelmet szolgálja. A felhasználók gyorsan és intuitív módon indíthatnak funkciógombos parancsokat az asztali elrendezést imitáló billentyűkiosztással, és azonnal, dedikált funkciógombbal férhetnek hozzá az olyan alapvető parancsokhoz, mint a hangerő és a mikrofon némítása.

A három 1. generációs A típusú USB 3.1 port elegendő kapacitást kínál a gamer egérhez, a gamepadhez és a külső tárolóhoz, ha szükséges. A megfordítható C típusú USB (USB-C) port többre képes, mint eszközöket tölteni és adatátvitelre: DisplayPort 1.4 kompatibilitása révén videókimenetet nyújt külső monitorok számára. Rendelkezik továbbá egy HDMI 2.0b porttal, amely 60 Hz-es jel kiadására képes 4K UHD TV-khez és monitorokhoz.

Az online elérés egyszerű mind a vezeték nélküli, mind az Ethernet hálózaton. Az integrált Wi-Fi 5 (802.11ac) gyors és megbízható hozzáférést biztosít a mindennapi hálózati működéshez, míg a vezetékes gigabites Ethernet port a legkisebb késleltetést biztosítja a teljesítményérzékeny tevékenységek, például a multiplayer gaming és a streamelés számára

ASUS ROG Zephyrus G GA502 SPECIFIKÁCIÓK

ProcesszorAMD® Ryzen™ 7 3750H
Operációs rendszerWindows 10 Pro
Windows 10 Home
Kijelző15,6 colos FHD 120 Hz vIPS kijelző, matt
15,6 colos FHD 60 Hz vIPS kijelző, matt
GrafikaNVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti 6 GB GDDR6
MemóriaAkár 32 GB DDR4 2400 MHz
Háttértár512 GB / 256 GB M.2 NVMe PCIe® SSD
Vezeték nélküli kapcsolat1x1 Wi-Fi 5 (802.11ac)
Bluetooth® 5.0
Csatlakozók1 db RJ-45 csatlakozóaljzat
1 db 2. gen. Type-C™ USB 3.1 / DisplayPort 1.4-gyel
3 db 1. gen. Type-A USB 3.1
1 db HDMI 2.0b
1 db 3,5 mm-es kombó audió jack
1 db Kensington zár
Billentyűzet és touchpadFehér háttérvilágítású chiclet billentyűzet / N-gombos egyszerre nyomásos és Overstroke technológia
Hang2 x 1 W okos erősítővel
AC adapter180 W AC adapter
Méret360 x 252 x 19,9 mm
Tömeg2,1 kg
Mutass többet

Kapcsolódó cikkek

Back to top button