Notebookok

ASUS ROG Zephyrus M (GU502)

Ultravékony gaming laptop, az erő és a kecsesség egyensúlya

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a Zephyrus M (GU502) laptopot, amely ötvözi a stílust, a hordozhatóságot, a teljesítményt és az értéket, egy olyan eszközt hozva létre, amely egyenlő részben gamer laptop és munkagép. A keskeny kávás, PANTONE®-hitelesített kijelző 240 Hz-es képfrissítéssel is elérhető, ami az eSport bajnokok választásává teheti, kivételes színhűsége pedig a tartalomkészítőket varázsolja el.


FŐBB JELLEMZŐK

  • 1,9 kg-os magnéziumötvözet készülékház 18,9 mm-es profillal
  • NVIDIA GeForce RTX 2060, PANTONE-hitelesített IPS-szintű kijelző akár 240 Hz-es képfrissítési sebességgel, 3 ms-os válaszidővel
  • Hatmagos Intel® Core™ i7-9750H processzorral, akár 32 GB DDR4 RAM-mal és kettő NVMe SSD-vel RAID 0 konfigurációban
  • Intelligens hűtés a csúcsteljesítményhez, ESS Sabre Hi-Fi DAC, USB PD-töltés be és kifelé, Gigabit LAN és Wi-Fi

Az NVIDIA® Optimus technológia dinamikusan vált az integrált és a dedikált grafika között, egyensúlyt tartva a teljesítmény és az akkumulátoros üzemidő között, miközben az Intelligens hűtés egyesíti a hardvert és a szoftvert, hogy optimalizálja a teljesítményt és a zajkibocsátást.

Zephyrus M GU502 a legújabb Core i7 CPU-t és a GeForce grafikát hihetetlenül gyors és pontos kijelzővel társítja

ROG Zephyrus M GU502


Könnyű és erős

Az 1,9 kg-os Zephyrus M körülbelül 45%-kal könnyebb, mint az átlagos 15 colos laptop, ami rendkívül hordozhatóvá teszi. Profilja 18,9 mm-re keskenyedik, és a kijelzőt keretező ultrakeskeny kávák a lehető legkisebb alapterületet biztosítják, így könnyedén elfér a hátizsákban vagy táskában.

A tartós készülékház magnéziumötvözetet tartalmaz, ami könnyebb az alumíniumnál, de éppoly erős. Az öntés és megmunkálás kombinációja olvasztott fémmel önti ki a csuklótámaszt, amelyet hatszögletű cellák alkotta méhsejt erősít, minimális anyagtartalom mellett növelve a szilárdságot és merevséget. Ez a rejtett szerkezeti kiképzés szilárdabb érzetet biztosít a laptop számára.

A fekete fedél szálcsiszolt borítása tökéletesen tükrözi a jellegzetes Zephyrus-dizájnt, és tökéletesen illik a mit sem sejtető külsőhöz. A csuklótámasz puha tapintású bevonata kényelmet nyújt, és rendkívül ellenáll az ujjlenyomatoknak és foltoknak, így a laptop mindig a legjobbját mutatja.

ROG Zephyrus M GU502


Kivételes vizuális élmény

A Zephyrus M akár GeForce® RTX™ 2060 GPU-val is konfigurálható, és hatékony hűtése lehetővé teszi a GPU akár 1435 MHz-re történő túlhúzását 90 W mellett a ROG Boost Turbó üzemmódjában, ami akadásmentes képkockasebességeket biztosít részletes grafikával a műfajok széles skáláján. A GPU az új NVIDIA Turing™ architektúrán alapul, amely ötvözi a programozható árnyaláshoz használt, jól ismert CUDA magokat a sugárkövetésre (Ray Tracing) szolgáló új RT magokkal és az AI-gyorsításra szolgáló Tensor magokkal. Ezek együtt valós időben teszik lehetővé a minden eddiginél valósághűbb fényvisszaverődések, árnyékok és megvilágítási effektusok létrehozását. Az erőteljes GPU felgyorsíthat más feladatokat is, mint például a 3D-modellezés, a videórenderelés és a tartalomkészítés egyéb formái.

A Zephyrus M kijelzőjét a gyárban kalibrálják, hogy garantálja a komoly kreatív munkához szükséges PANTONE-hitelesített színhűséget. Az IPS szintű kijelző lefedi a teljes sRGB színteret széles betekintési szögből nézve, ami egyszerűvé teszi a képernyő megosztását munkatársakkal és barátokkal. Amikor eljön a játék ideje, a magas képfrissítési rátájú, akár 240 Hz-es opciók rendkívül nagy képkockasebességet és sima játékmenetet tesznek lehetővé, míg a 3 ms-os GTG-válaszidő a képet élesen és a mozgás elmosódásától mentesen tartja.

A 15,6 colos panelt kecsesen keretezi a vékony, 6,2 mm-es káva, és a keskeny szegély a sima vizuális élménnyel együttműködve kínál összességében egy még magával ragadóbb élményt. Otthon vagy az irodában, a HDMI 2.0b kimenet és a DisplayPort (USB-C-n keresztül) egyszerű csatlakoztatást biztosít a külső 4K UHD kijelzőkhöz.

ROG Zephyrus M GU502

A Zephyrus M-et egy akár 4 GHz-es órajellel működni képes Intel Core i7-9750H processzor hajtja hat maggal és 12 szállal


Padlógázzal előre

A Zephyrus M-et egy akár 4 GHz-es órajellel működni képes Intel Core i7-9750H processzor hajtja hat maggal és 12 szállal. Ilyen sok párhuzamos szál rendelkezésre állása esetén nem jelent problémát a gaminggel egyidejűleg egy kiváló minőségű adatfolyam streamelése, vagy egy videórenderelés futtatása a háttérben, miközben az interneten böngészel vagy prezentációt készítesz.

Továbbá, a Zephyrus M akár 32 GB DDR4-2666 memóriával is választható, és dupla, RAID 0-ba konfigurált NVMe SSD-vel rendelkezik a szupergyors tároláshoz.

Kifinomult hűtőrendszer

A ROG az Intelligens hűtés filozófiáját alkalmazta a Zephyrus M esetében, hogy az órajelet magasan, a hőmérsékletet pedig alacsonyan tarthassa még egy óriási gaming maraton vagy processzorigényes renderelés közepette is.

Kifinomult hűtőmodul szívja el a hőt a kulcsfontosságú alkatrészektől a készülékház belsejében. A CPU és a GPU egyaránt rendelkezik saját, dedikált hűtőbordákkal és csövekkel a gép mindkét oldalán, a hátsó kettős hűtőbordákon pedig mindkét chip, valamint a tápellátásukat biztosító áramkörök osztoznak. A hűtőbordák csupán 0,1 mm vastagok, így többet lehet belőlük egymás mellé rakni, ami növeli a hő eloszlatásához rendelkezésre álló felületet. Még a magasabb sűrűség mellett is elég vékonyak ahhoz a bordák, hogy a kettős n-lapátú ventilátorok által előidézett légáramlással szembeni ellenállásuk csökkenjen. Az n-lapátú ventilátorok egyenként 83 pengevékony lapátot tartalmaznak. Mindegyik lapát 33%-kal vékonyabb, mint a hagyományos kialakításúak, és hogy túléljék az elvárt fordulatszámot, kivételesen erős folyadékkristályos polimerből készülnek.

A por hűtőbordákban és ventilátorokban való felgyűlését elkerülendő, a házak öntisztuló kialakításúak. A pormentesítő csatornák centrifugális erő segítségével gyűjtik össze, majd ürítik ki hátul a részecskéket, ami segít állandó hűtést fenntartani, hosszú távon is lehetővé téve a kiváló teljesítményt és a megbízható stabilitást.

A teljesítmény- és hűtési követelmények gyakran változnak az adott feladat függvényében, ezért a Zephyrus M Csendes, Kiegyensúlyozott és Turbó üzemmódokat kínál a különböző igényekhez. Ezeket kényelmes gyorsbillentyűparancsokkal vagy a ROG Armoury Crate szoftverrel lehet beállítani.

Csatára feltöltve

A játéktól elszakadva, a Zephyrus M akkumulátoros üzemideje elegendő a felhasználók teljes munkanapjára. Az egyik kulcs az Optimus kapcsolótechnológia, amely visszaáll az integrált Intel GPU-ra, amikor alacsony a grafikus teljesítményigény. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer energiát takarítson meg a dedikált GeForce GPU teljes leállításával. A könnyebb munkaterheléshez használt, processzorba integrált grafika lehetővé teszi a Zephyrus M számára a 76 Wh-s akkumulátora maximális kihasználását.

A Zephyrus M 230 W-os hálózati adapterrel rendelkezik, de amikor úton vagy, és valami könnyebb, mindennapi munkával foglalkozol, a mobilitásod maximalizálható azáltal, hogy a nagyobb adaptert otthon hagyod, és egy szabványos 65 W-os USB-C töltőt viszel magaddal. Az USB-C töltők könnyebbek és kompaktabbak, és más USB-C eszközök, pl. a ROG telefon töltésére is alkalmasak.

A Zephyrus M olyan kompatibilis USB Power Pack tápegységekből is tölthető, mint pl. a ZenPower Pro PD. Az USB Power Delivery használható más eszközök laptopról való töltésére is, így a felhasználók gyorsan feltölthetik telefonjukat anélkül, hogy külön adaptert kellene magukkal vinniük.

Az USB-C mellett három USB Type-A port kínál bőséges csatlakozási lehetőséget a külső tárolóhoz vagy a gamer egérhez.

Felejthetetlen hangzás

A hangzás a szórakoztató élmény lényeges eleme, amit a laptopok gyakran figyelmen kívül hagynak. Ám a Zephyrus M lenyűgöző hangzást biztosít akár fejhallgatón keresztül is, köszönhetően az ESS SABRE Hi-Fi DAC-nek. Ez az összeállítás csökkenti a teljes harmonikus torzítást, így a hang tiszta marad akkor is, ha feltekerik a hangerőt. A DAC jel-zaj viszonya és dinamikatartománya messze meghaladja a közönséges codec-ekét, így még a robbanások és a süvítő lövedékek zaja is tisztán szól. A 7.1-csatornás virtuális surround hangzás aktiválása még magával ragadóbbá teszi az élményt, a cselekmény közepébe helyezve a felhasználót.

A Zephyrus M többféle lehetőséget kínál az online eléréshez. A Gigabit Ethernet biztosítja a versenyjátékhoz szükséges alacsony késleltetésű vezetékes kapcsolatot, míg a ROG RangeBoost technológia erősíti a vezeték nélküli kapcsolatot, amikor szabadon barangolsz. Értékeli a négy belső antenna jelerősségét, és az adott környezethez legjobb párt használja. Ez a menet közbeni szabályozás akár 30%-kal kiterjesztheti a lefedett tartományt. A gigabites Intel 2×2 Wi-Fi 5 (802.11ac) 1,7 Gbps elméleti csúcssebességgel büszkélkedhet, amivel nagy fájlokat is gyorsan lehet átmásolni.

A győztesek billentyűzete

A játéktól elszakadva, a Zephyrus M akkumulátoros üzemideje elegendő a felhasználók teljes munkanapjára. Az egyik kulcs az Optimus kapcsolótechnológia, amely visszaáll az integrált Intel GPU-ra, amikor alacsony a grafikus teljesítményigény. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer energiát takarítson meg a dedikált GeForce GPU teljes leállításával. A könnyebb munkaterheléshez használt, processzorba integrált grafika lehetővé teszi a Zephyrus M számára a 76 Wh-s akkumulátora maximális kihasználását.

A megtestesült egyensúly

A könnyű és erőteljes Zephyrus M GU502 a legújabb Core i7 CPU-t és a GeForce grafikát hihetetlenül gyors és pontos kijelzővel társítja, hogy egy fantasztikus crossover laptopot hozzon létre. Elég karcsú és komoly ahhoz, hogy elférjen egy dolgozótáskában, ugyanakkor rendelkezik a nagy képkockasebességekhez szükséges grafikai kiválósággal is. Legyen az munka vagy játék, a Zephyrus M több mint készen áll a kihívásra.

ASUS ROG Zephyrus M GU502 SPECIFIKÁCIÓK

ProcesszorIntel® Core™ i7-9750H
Operációs rendszerWindows 10 Pro
Kijelző15,6 colos FHD 240 Hz/144 Hz, 3 ms, IPS típusú tükröződésmentes PANTONE®-hitelesített
GrafikaNVIDIA® GeForce RTX™ 2060, 6 GB GDDR6
NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti 6 GB GDDR6
MemóriaAkár 32 GB DDR4 2666 MHz
HáttértárM.2 NVMe PCIe® 3.0 256 GB-os/512 GB-os/1 TB-os SSD RAID0 támogatással
Vezeték nélküli kapcsolatWi-Fi 5 (802.11ac 2x2 Wave 2)
Bluetooth® 5.0
Csatlakozók1 db RJ45 csatlakozó
1 db 2. gen. USB 3.1 Type-C™ (DisplayPort 1.4 és USB power delivery támogatással)
2 db 1. gen Type-A USB 3.1
1 db 2. gen Type-A USB 3.1
1 db HDMI 2.0b
1 db 3,5 mm-es audió jack
1 db 3,5 mm-es mikrofon bemenet
1 db Kensington zár
Billentyűzet és touchpadRGB háttérvilágított chiclet billentyűzet 1,2 mm-es billentyűúttal és N-gombos egyszerre nyomásos technológiával
Hang2 db hangszóró okos erősítő technológiával
Akkumulátor76 Wh-s 4 cellás lítium-ion
Méret36,0 x 25,2 x 1,89 cm
Tömeg1,9 kg
Mutass többet

Kapcsolódó cikkek

Back to top button