Notebookok

ASUS ROG Zephyrus S GX701 – Ultravékony gaming laptop

A Zephyrus S GX701, egy olyan ultravékony laptopot, amely a legújabb NVIDIA® GeForce RTX Max-Q kialakítású grafikával és a 8. generációs Intel® Core i7 processzorral egy magasabb szintre helyezi a számítógépes játékélményt. A Zephyrus S GX701-et egy 17 hüvelykes kijelző és 144 Hz-es képfrissítés jellemzi, és egy szuperkeskeny káva veszi körbe. Mindezt az NVIDIA G-SYNC és az Optimus technológia egészítik ki. A PANTONE® hitelesített panel ideális, ha a magával ragadó játékélményt szeretnél vagy ha tartalmat szeretnél előállítani.


FŐBB JELLEMZŐK

  • NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q GPU
  • 8. generációs  Intel Core i7 CPU
  • PANTONE hitelesített kijelző
  • Kapcsolható grafikus üzemmód (Optimus mód, és dedikált mód)
  • NVIDIA G-SYNC
  • 144 Hz/3 ms-os képfrissítés és válaszidő

A Zephyrus S GX701 még ezekkel a fejlesztésekkel és sokkal nagyobb képernyőjével is megtartotta lenyűgözően karcsú profilját és meglepően kicsi helyigényét. Magával ragadóbb, erőteljesebb és sokoldalúbb, mint bármelyik korábbi Zephyrus, miközben nem áldozza fel a termékcsaládot meghatározó hordozhatóságot.

Bőséges erőforrásokat kínál olyan extrém igényű alkalmazásokhoz, mint videók szerkesztése és 3D-s renderelés


GeForce RTX grafika

Erőteljes GPU szükséges ahhoz, hogy a képfrissítés elég gyors legyen a képernyő kitöltéséhez, ezért a Zephyrus S GX701-et akár a Max-Q kialakítású GeForce RTX 2080-nal is lehet konfigurálni.  Az NVIDIA legfrissebb laptop GPU-családját erősítő új Turing architektúra a programozható árnyalást valós idejű sugárkövetéssel és mesterséges intelligenciával kombinálja a valósághűbb megjelenítés érdekében.  A hagyományos CUDA magok ereje egyesül a sugárkövetést segítő dedikált RT magokkal, és az AI-hez haszált Tensor magokkal, hogy javítsák a megvilágítás, az árnyékok és egyéb effektek minőségét. Ennek a sokoldalú együttesnek a számítási teljesítményét sok más feladat elvégzésének a felgyorsítására is fel lehet használni, a tartalom-előállítástól a 3D modellezésen keresztül egészen a mélytanulásig.

Óriási teljesítmény kis helyen

Az izmos processzor segítségével a Zephyrus S GX701 minden feladatot magabiztosan tud kezelni. A 8. generációs Intel Core i7-8750H CPU hat maggal és 12 szállal rendelkezik, 4,1 GHz-es max. turbó órajel mellett. Bőséges erőforrásokat kínál olyan extrém igényű alkalmazásokhoz, mint videók szerkesztése és 3D-s renderelés illetve az több  energia igényes feladat egyszerre történő elvégzése, mint pl. a játékok és streaming, felvétel és külön hangos csevegés együttes használata.

Akár 24 GB gyors DDR4-2666 rendszermemóriával és 8 GB külön GDDR6 VRAM memóriával is rendelkezhet. A szupergyors tárolást az akár 1 TB kapacitású NVMe SSD és a 3.0 sávszélességű PCI Express® négy sávja biztosítja.

A ROG megalkotta az első olyan gaming laptopot, amelyet fel lehet szerelni DC vagy Type-C (USB-C) USB bemenettel, a Zephyrus S GX701-et pedig ugyanezzel a technológiával látták el. Az USB Power Delivery támogatás révén a mindennapos munkát egy 65W-os Type-C adapter segítségével tudja kezelni, amely sokkal kisebb, mint a maximális játékteljesítményhez szükséges AC adapter. A Type-C port képes egy külső monitor működtetésére is a DisplayPort 1.4-en keresztül. A HDMI 2.0b kimenettel együtt a Zephyrus S GX701 két 4K-s kijelzőt képes támogatni 60Hz-en.

Az Intel legújabb Wi-Fi 5 (802.11ac) gigabites, 2×2 db. MU-MIMO-val ellátott Wi-Fi modulja révén a Zephyrus S GX701 gyorsabb vezeték nélküli teljesítményt képes produkálni, ha olyan kompatibilis routerekkel párosítják, mint például a ROG Rapture GT-AC5300. A csatlakozás igen könnyű a ROG RangeBoost szabadalmaztatott vezeték nélküli technológiája segítségével, amely folyamatosan pásztázza a környezetét és automatikusan vált két antennapár között, hogy mindig a legjobb minőségű jellel dolgozzon.

Az okos erősítés kiterjeszti a két 2,5 W-os beépített hangszóró hatókörét, így hangosabban szólnak, kevesebb torzítással. A legtöbb felhasználó a kedvenc fejhallgatójára szavaz, amelyet a 3.5 mm-es audio jack-en vagy valamelyik USB porton keresztül hallgat. A Zephyrus S GX701 képes a surround hang szimulálására olyan sztereó készülék esetében, mint a fejhallgatók, az USB DAC-ok és a VR eszközök.  Olyan hangfunkciókkal is rendelkezik, amelyeket kifejezetten streamelés és felvételkészítés céljára szolgálnak, mint pl. az automatikus hangerő-stabilizálás, a zaj- és visszhang-kiszűrés.

A Zephyrus S GX701 elfér a legtöbb szokásosan használt laptoptáskában, vékony, 6,9 mm-es kávájának köszönhetően, melynek révén a masszív, 17,3 hüvelykes kijelzőt el tudjuk helyezni egy mindössze 15,7 hüvelykes készülékházba. Ez a legkompaktabb 17 hüvelykes gaming notebook, és 18,7 mm-es méretével egyben a legvékonyabb is.

NVIDIA G-SYNC és Optimus

A teljesítmény folyamatosan változik attól függően, hogy milyen játékot játszol, és mi történik a színtéren. A legtöbb kijelző azonos gyakorisággal frissül, ami problémákat okoz, amikor az új frame-ek nem állnak készen a megfelelő időben, a Zephyrus S GX701 azonban mindezt az NVIDIA G-SYNC technológiával kompenzálja. A kijelző-frissítési értéket szinkronizálja a GPU képkocka sebességével, így megszünteti a figyelmet elvonó vizuális szakadást.

Az ASUS technikusai kidolgoztak egy exkluzív GPU kapcsolót, melynek révén a felhasználók váltogathatnak a G-SYNC és az Optimus mód között.

Bár a G-SYNC a lehető legjobb játékélményt nyújtja, ehhez az szükséges, hogy a GPU minden időben aktív legyen, ami növeli az áramfogyasztást és csökkenti az akkumulátoros üzemidőt. Ezzel nincs is gond, ha a laptop hálózatról működik, de problémás lehet, ha akkumulátorról üzemel. Az NVIDIA Optimus technológia úgy oldja meg ezt a problémát, hogy alapértelmezetten a CPU energia-hatékony integrált grafikáját használja, a dedikált GPU-t pedig csak akkor kapcsolja be, amikor az játékhoz vagy más grafikailag intenzív feladatokhoz szükséges.

Az ASUS technikusai kidolgoztak egy exkluzív GPU kapcsolót, melynek révén a felhasználók váltogathatnak a G-SYNC és az Optimus mód között. Néhány kattintással és egy újraindítással a Zephyrus S GX701 átváltozik egy tökéletesen folyamatos grafikájú gaming erőműből egy hosszabb akkumulátoros üzemidejű termelékeny munkaeszközzé.

Magas képfrissítési kijelző

A legelső Zephyrus óta az ASUS szorosan együttműködik a panelgyártókkal, hogy egyre inkább kitágítsák a gaming laptopok kijelzőinek határait. Ennek az együttműködésnek jelentős része a jobb teljesítményre való törekvésben testesült meg, ez vezetett odáig, hogy a Zephyrus S GX701-n lévő képernyő akár a szuper egyenletes képet adó ‑144Hz-en is képes működni. Emellett a 3 ms-os válaszidő különösen élessé teszi a képet nagy sebesség mellett, mindegy, hogy célpontokat veszünk sorra egy gyors tempójú lövöldözős játékban, vagy weboldalakat között böngészünk a munkaasztalon.

Ez a kijelző nem csak a legújabb blockbuster játékokhoz kínál tökéletes eszközt, hanem olyan kreatív tartalmakhoz is, ahol lényeges, hogy a színek pontosak legyenek. A gyárban gondosan úgy állítják be, hogy megfeleljen a pontosságra és egységes megjelenésre vonatkozó valamennyi PANTONE színhitelesítési követelménynek. A ProArt TruColor technológiája jobb színpontosságot garantál, mint a legtöbb asztali monitor esetében.

Hűtés és tejesítmény

A ultravékony készülékház kevés helyet hagy a levegőmozgásnak, ezért rendkívül nehéz a CPU és a GPU hűtése. Mégsem kell kompromisszumot kötni a teljesítmény rovására, mert az innovatív Aktív Aerodinamika Rendszer (AAS) nagy területet hagy a légáramlásnak, amikor a fedelet felemelik, így a hagyományos kialakításhoz képest növekszik a légmozgás. A billentyűzet feletti nyílásokon keresztül is szív be levegőt, amit dupla ventilátorok hajtanak keresztül mind a négy hűtőbordán és a hátsó sarkok mellett elhelyezkedő kifúvó nyíláson, így a Zephyrus S GX701 minden körülmények között hűvös marad.

Ez a legkompaktabb 17 hüvelykes gaming notebook, és 18,7 mm-es méretével egyben a legvékonyabb is.

Elkerülhetetlen, hogy a laptop ventilátorok port és más részecskéket is beszívjanak, de az öntisztító hűtőrendszer jórészt megakadályozza ezek felhalmozódását a készülékben. Mindegyik ventilátornak van egy különleges pormentesítő alagútja, amely megfogja és kifelé sodorja a részecskéket a készülékház hátulján keresztül, megakadályozva azok felhalmozódását a hűtőbordák rácsain, ami csökkentheti a teljesítményt és idővel a stabilitást is.

A ventilátorok sebességét egy intelligens algoritmus szabályozza, amely automatikusan reagál a hőmérséklet változásaira. A felhasználók három szakszerűen beállított profil közül választhatnak egy kényelmes billentyűparancs segítségével, így gyorsan tudnak alkalmazkodni a különböző használati helyzetekhez. A legnagyobb ventilátorsebességet kínáló Turbó mód a legjobb választás, ha célunk a maximális teljesítmény. A Kiegyensúlyozott mód optimalizálja a teljesítményt és a hűtést alacsonyabb zajszintek mellett alkalmi videójátékokhoz, míg a Csendes mód ennél is tovább megy, és a zajszintet könnyebb munkához illetve szórakozáshoz igazítja.

A billentyűzet előrehozása javítja a hűtést, nem csak azáltal, hogy több helyet hagy a ventilátoroknak, de azáltal is, hogy a felhasználó keze messzebb kerül a CPU és a GPU körüli melegebb területektől. A billentyűzeten mérhető felszíni hőmérsékletek sokkal alacsonyabbak, mint a hagyományos kialakítás esetén, különösen több óra intenzív játék után.

Billentyűzet háttérvilágítás testreszabása

Minden egyes billentyű megvilágítható egy független RGB LED-del, így a legmagasabb fényerővel ragyoghat. A felhasználók könnyen személyre tudják szabni az intenzitást, és a színeket és az effektusokat a különböző használati helyzetekhez tudják igazítani, így például kijelölhetik az egyes játékokban használt fontos billentyűket, komoly munkához pedig kifinomultabb megjelenést választhatnak.

A világítás kiterjed a jobb oldali érintőpadra is, amely egy gomb megérintésére számbillentyűzetté változik, valamint az integrált hangerő-szabályozóra, amit a felhasználó bármikor kényelmesen elérhet a bal kezével. A ROG Strix Flare-hez hasonló asztali gaming billentyűzetekről ismerős hangerőtárcsa segítségével könnyen és gyorsan szabályozhatjuk a hangerőt. A hangerő alapján még a háttérvilágítás erőssége is automatikusan módosul.

Az Aura Sync segítségével könnyen koordinálhatók az RGB színek és effektek olyan kompatibilis perifériák használatával, mint a ROG Gladius II Origin egér és a Delta fejhallgató. A szinkronizált megvilágítás miatt a gaming felszerelés sokkal egységesebb és professzionálisabb képet mutat, és az intuitív Armoury Crate szoftverben mindez pár kattintással elérhető.

Webkamera

A kijelzőt körülvevő vékony káva kevés helyet hagy az integrált webkamerának, ezért az ASUS K&F csapata megvizsgálta, hogy a játékosok valójában hogyan szokták használni a webkamerájukat, és úgy döntött, hogy egy jobb általános élményt kínáló külső modult készítenek erre a célra. Az opcionális ROG GC21 külső kamera éles FHD képet ad zökkenőmentes 60 fps mellett, megduplázva a hagyományos webkamerák sebességét anélkül, hogy ez a felbontás rovására menne.

A ROG GC21-et el lehet helyezni a kijelző tetején a megszokott állásban, de az alumínium talp segítségével egy asztalra vagy polcra is fölteheted. A kamerát az okos kialakítás segítségével össze is tudod hajtani pendrive méretre, így a vele adott USB kábellel együtt könnyen elfér a zsebedben vagy a kézitáskádban.

[

ASUS ROG Zephyrus S GX701 SPECIFIKÁCIÓK

ProcesszorIntel® Core™ i7-8750H
Operációs rendszerWindows 10 Pro
Windows 10 Home
Kijelző17.3” FHD (1920x1080) IPS szintű panel, 144Hz, 3ms, 100% sRGB, Optimus,
G-SYNC™, PANTONE® hitelesített
GrafikaNVIDIA® GeForce RTX™ 2080 Max-Q Design-nal
8GB GDDR6 VRAM
MemóriaDDR4 2666MHz SDRAM
Legfeljebb 24 GB (8 GB memória az alaplapon)
HáttértárM.2 NVMe PCIe 3.0 x4 1 TB SSD
M.2 NVMe PCIe 3.0 x2 512 GB / 1 TB SSD
Vezeték nélküli kapcsolat802.11ac 2x2 WLAN
Bluetooth® 5.0
Csatlakozók1 db. USB 3.1 Gen 2 Type-C™ DisplayPort™1.4-gyel és Power Delivery-vel
1 db. USB 3.1 Gen 1 Type-C™
1 db 2. gen Type A USB 3.1
2 db 1. gen Type A USB 3.1
1 db HDMI 2.0b
1 db 3,5 mm-es fejhallgató és mikrofon combo jack
1 db Kensington zár
Billentyűzet és touchpadGombonkénti RGB, háttérvilágított chiclet billentyűzet
Aura Sync
N billentyű támogatás
Gyorsbillentyűk: Tízbillentyűs funkció / ROG Armoury Crate
1,4 mm-es billentyűút
Hang2 db 2,5W-os hangszóró Smart AMP technológiával
Array mikrofon
AC adapter230W-os hálózati adapter
Csatlakozó típusa: ø6,0 (mm)
Kimenet: 19.5 V DC, 11,8A, 230W
Bemenet: 100~240 V AC, 50/60 Hz univerzális
Méret399 (Sz) x 272 (Mé) x 187 (Ma) mm
Tömeg2,7 kg
Mutass többet

Kapcsolódó cikkek

Back to top button