Kiegészítők

ASUS ZenBeam S2 teszt

Kompakt hordozható projektor

A napokban kaptuk meg az ASUS legújabb hordozható LED-es zsebprojektorját, az ASUS ZenBeam S2-es modellt.


FŐBB JELLEMZŐK

  • 500 lumen maximális fényerő
  • 6000 mAh beépített akkumulátor
  • Gyors auto fókusz és automatikus trapéztorzítás-korrekció
  • Csupán 497 g

Első benyomásra, a kis gépezet csomagolása prémium érzetet tükröz. A fehér csomagolás az alábbi elemeket tartalmazza. Az első reteszben találjuk az apró projektor cipzáras szövet táskáját, benne a projektorral. Ezek alatt található a következő reteszben egy boríték, mely a szükséges leírásokat és dokumentációkat tartalmazza. A legalsó retesz két részre van bontva, mely a tápkábeleket, a tápot – amely a töltésre valamint a „hagyományos” konnektoros áramellátásra is szolgál -, valamint egy meglehetően rövid, kb. 40-50 cm-es HDMI kábelt és egy távirányítót foglalja magába.

A szokásos HDMI bemenet mellett kapunk továbbiakban USB-C (displayport) bemenetet is


Csatlakoztathatóság

Miben is rejlik egy jó hordozható projektor sikere? Első és talán a legfontosabb tulajdonság, hogy kiváló képet adjon, de ez szinte alap elvárás egy képi megjelenítő esetében. A második legfontosabb talán a széles csatlakoztathatósági lehetőség. Az ASUS ZenBeam apró termetéhez képest, igencsak el van eresztve.

A szokásos HDMI bemenet mellett kapunk továbbiakban USB-C (displayport) bemenetet is, valamint ha éppen úgy akarjuk, akkor vezeték nélkül is csatlakozhatunk a kis egységre. Ezeken kívül kapunk még egy hagyományos Type-A USB csatlakozót, amivel akár tölthetjük is a telefonunkat és egy 3,5 mm-es audio kimenetet, ha éppen úgy akarunk videót nézni, hogy ne zavarjunk másokat. Bár a film hangját ezzel kivonhatjuk a környezeti zajokból, de a projektor hűtésének zajával ettől függetlenül számolnunk kell. Nem vészesen hangos, de kompakt mivoltából számolnunk kell a ventilátor zajával.

 

 

 


Akkumulátor

Igen, bizony. Hordozható projektor révén, kapunk egy beépített 6000 mAh-ás akkumulátort, ami a gyártó állítása szerint közel 3,5 órás folyamatos használatot garantál. A nálunk járt tesztpéldány közel hozta az elvártakat, ami a Mi esetünkben 3 óra 12 perc volt, igaz mi keményen meghajtottuk a kicsikét. A fényerővel és egyéb képi beállításokkal nem bíbelődtünk, már az alap-beállítások is teljesen jó képminőséget eredményeztek.

Sőt, amikor a fényerőn próbáltunk tovább emelni, a kép minősége jelentős mértékben romlott, így a teljesen alap beállítások mellett maradtunk. Bár ez lehet a teszttermék sajátossága, viszont érdemes megemlíteni. A végső modellben ez elképzelhető, hogy javulni fog.

A beépített autó fókusz és automatikus trapéztorzítás-korrekció gond nélkül végzi a munkáját


Csak HD felbontás?

Sokaknak ez egészen biztosan elrettentő specifikáció lehet, de ne felejtsük el, hogy egy hordozható, aprócska projektorról beszélünk. Ha a felbontás FullHD, vagy éppenséggel 4K-s lenne, akkor több főbb tényezőről is azonnal le kellene mondanunk. A hordozhatóság egészen biztosan nem lenne már opció. Az akkumulátoros üzemidő, a nagyobb felbontás, és vele együtt a fényerő további emelésével teljességgel irrelevánssá válna.

De akkor kiket is akar megcélozni ezzel a gyártó? Nos, képzeljünk el egy olyan üzletembert, aki mobil, nem helyhez kötött, de munkájából adódóan, olyan helyeken kell prezentálni, ahol a körülmények meglehetősen limitáltak. Előveszi a telefonját, vagy notebookját, és az apró projektorral egy kisebb csoportnak tud gond nélkül egy közel 120”-os képernyőn információt megosztani. A beépített autó fókusz és automatikus trapéztorzítás-korrekció gond nélkül végzi a munkáját, így nem kell a képvetítés beállításokkal bíbelődni a prezentáció előtt.

Verdikt

Mindent összegezve, az ASUS ZenBeam S2 egy igen jól sikeredett kis projektor. A közel 160.000 Ft-os ára, hétköznapi felhasználásra nagy valószinűséggel nem a legjobb vétel, de a fent említett céleszközként és üzleti felasználásra mindenképpen ajánlot kis kiegészítő lehet.

ASUS ZenBeam S2 SPECIFIKÁCIÓK

KijelzőMegjelenítési technológia: 0.3" DLP®
Fényforrás: R/G/B LED
Fényforrás élettartama (max): 30000 óra
Valódi felbontás (natív): HD (1280x720)
Fényerő (max.) 500 lumen
Színtelítettség :100%(NTSC)
Megjelenített színek száma :16.7 millió
VetítőlencsékVetítési arány: 1.12
Vetítési távolság: 1.5 ~3 méter
Vetített kép mérete: 60 ~120 col
Vetítési eltolás: 100%
Nagyítási arány: Rögzített
Fókusz: auto fókusz
VideofunkciókTrapéztorzítás-korrekció
Automatikus trapéztorzítás-korrekció: van
Képarány: Auto/4:3 /16:9 / 16:10
Projektor elhelyezése: Elöl asztalon/elöl mennyezeten/hátul asztalon/hátul mennyezeten
Vezeték nélküli vetítés
3D ready
HangfunkciókBeépített hangszóró: 2 W
TápÁramfogyasztás:
Bekapcsolási mód: ≤24 65
Készenléti mód: <0.5 W
Belső akkumulátor: 5 V, 6000 mAh, akkumulátoros üzemidő: kb 3 óra
Zajszint32 dB(Normál mód)/ 28 dB (Mozi mód)
CsatlakozókBemenet : HDMI, USB-C
Audiokimenet : Fülhallgató ki
USB-csatlakozó : 1 x Type-A
MéretekFizikai méretek(szélesség x magasság x mélység):120 x 35 x 120 mm
Doboz méretei (szélesség x magasság x mélység):224 x 190 x 142 mm
Működési hőmérséklet0~40℃
Üzemi páratartalom20-90%
TartozékokHálózati adapter
Hordtáska
HDMI-kábel
Quick Start kézikönyv
Garanciakártya
AC tápcsatlakozó
Távirányító
Tömeg497 g
Mutass többet

Kapcsolódó cikkek

Back to top button