Kiegészítők

KZ ZSN – Hybrid IEM teszt

A KZ ZSN egy hybrid hallójárati fülhallgató, vagy ha jobban tetszik IEM. Hybrid technológiája azon alapszik, hogy a már-már szokványos mozgó tekercses dinamikus meghajtók (Dynamic driver) mellett egy ún. rezgőnyelves, vagy armatúrás technológiával rendelkező meghajtót is tartalmaz.


FŐBB JELLEMZŐK

  • 104dB érzékenység
  • 25Ω rezisztencia
  • Korrózió álló kábel

Ennek segítségével a magas és közép hangtartományok nagyobb részletességgel állítható elő. Ez énekhangoknál, vagy klasszikus hangszereknél kifejezetten előnyös lehet, de természetesen nem csak ezekre érvényes a már korábban említett hangminőség javulás.

Énekhangoknál, vagy klasszikus hangszereknél kifejezetten előnyös lehet az armatúrás technológia (Balanced Armature)

KZ ZSN


Mi van a dobozban?

A füles dobozában a jól megszokott elemeket találjuk, a gyártó majdhogynem valamennyi korábbi modellje hasonló elemekkel érkezik. Ez pedig a füles maga, egy leválasztható 2 pines kábel, némi extra fülilleszték és egy kis leírást tartalmazó füzetecske. A füles háza műanyag és fém keverékéből áll, alapvetően nagyon masszív és erős ház. Nem recseg-ropog, az elemek jól illeszkednek. Ez különösképpen fontos tulajdonság, senki se akarja a ház recsegését hallani, miközben pont zenét hallgat.

KZ ZSN


Struktúra

A tapintása a háznak finom, jól megmunkált, ezáltal a komfortérzet és kényelem szintén nagy piros pontot érdemel. A ház mérete viszont némelyeknek problémás lehet, ugyanis picit nagy, így azoknak, akiknek kicsi a hallójáratuk ott problémás lehet a kényelmes használat. Nekem személy szerint, hosszabb használat után sem fáradt el a fülem, a szellőzés megfelelő volt és a mérettel se voltak komoly gondjaim.

KZ ZSN

A kábel struktúrája szintén megfelelő, főleg ezen az ár kategóriában. A fonott kábel masszív, így attól nemigen kell félni, hogy a kábel valamikor is megtörne. Persze lehetnek extrém helyzetek, de nekem még sose sikerült ezeket annyira agyon terhelni, hogy ilyen jellegű probléma alakuljon ki. A kábel mindkét vége arany bevonattal rendelkezik, ez mindig egy jó jel, valamint a jack vég L alakban fejeződik be. Valakinek ez fontos, nekem személy szerint a tartósság miatt különösen szeretem, valamint telefonon történő videonézés mellett kényelmesebben el lehet vezetni a kábelt a kézben.

A ház mérete viszont némelyeknek problémás lehet


Hangzás

A külsőt és struktúrát alaposan kiveséztük, most pedig jöjjön a legfontosabb, a hangzás maga. Ezen a téren kicsit vegyesek az érzéseim. Egyik oldalról figyelembe kell venni, hogy egy igencsak belépő szintű fülhallgatóról beszélünk, valamint rengetek fülest teszteltem az elmúlt időszakban, így meglehetősen nehéz elvonatkoztatni Tőlük. Az alap hangzásnak a karaktere rendben van, de nem érzem úgy, hogy az armatúr meghajtó kiemelkedően tudna itt teljesíteni, és mintha a dinamikus meghajtó kicsit erősebb lenne a kelleténél. Alapvetően én odavagyok a film vagy játékzenékért, így egy jól kiegyensúlyozott frekvenciatartomány nekem fontos, és talán még az se baj ha az egy picit a magasabb tartomány felé billen.

KZ ZSN

KZ ZSN

KZ ZSN

Azok számára, akik olyan típusú zenéket kedvelnek, ahogy kifejezetten fontos a mély hangok, egy masszív basszus, vagy éppen egy erősebb dob szóló indítja be, ez a füles kifejezetten jó vétel tud lenni. Az extra rezgőnyelves meghajtó meg pont elég lesz arra, hogy az amúgy jelen lévő magas hangok ne jelentéktelen ciripelésben szólaljanak meg.


KZ ZSN megvásárlása – Aliexpress


KZ ZSN SPECIFIKÁCIÓK

Érzékenység104dB
Kábel hossz125+5cm
Ajánlott zenei stíluspop / rock / symphony
Impedancia25Ω
StílusFül mögötti (ear hook)
Frekvenciatartomány20-40000Hz
Mutass többet

Kapcsolódó cikkek

Back to top button