Kiegészítők

ROG Balteus Qi egérpad teszt

Ok, ok egérpad. Ez kb. annyira érdekes topik lehetne, mint például egy étkészletet tesztelni. Najó, ez nyilván buta vicc, de gyakorlatilag egy mindennapi eszközről beszélünk és az alap funkciókon nemigen lehet változtatni, ha már csak azt vesszük figyelembe, hogy a használhatóság semmilyen formában nem lehet rosszabb, mint az előd. Egy egérpad tegye a dolgát és kész, de akkor meg minek is beszélünk róla?


FŐBB JELLEMZŐK

  • Qi vezeték nélküli töltés (ROG Balteus Qi)
  • 15 zónás AURA SYNC RGB világítás
  • 1 db USB 2.0 kiement (egérnek vagy egyéb perifériának)

Az ASUS fejlesztő csapata nem érte be azzal, hogy már az egerek és fejhallgatók is az RGB minden árnyalatában világítsanak, ezt a vonulatot már az egérpadok felé is tovább vitte a ROG Balteus sorozattal.

A látványra biztos h felkapja mindenki a fejét.

ROG Balteus


Mit is tud a ROG Balteus?

De mit is tud ez az új egérpad? A 370x320mm-es portré orientált egérpad egy 15 különálló RGB zónával lett felszerelve, amit már a ROG rajongók vélhetően jól ismerve, az AURA Sync szoftveren keresztül tudják tetszés szerint állítani, vagy a már meglévő ROG eszközeik világításához igazítani. Ezen felül a bal felső sarok kapott egy dedikált mini vezérlőt – én már csak így hívom -, ahol egy dedikált kis gombbal mi magunk is tudjuk állítani a világítást, minden különálló program nélkül. Ez már csak azért is hasznos, hogy nincs szükség semmilyen addicionális program telepítésére.

A vezérlőn találunk még egy USB Type-A kimenetet is, ami gyakorlatilag egy hosszabbító funkciót lát el. Elég sok ROG-os egérhez az ASUS alapból 2 kábelt szokott csomagolni, egy hosszabb, amit leginkább az asztali konfigurációknál tud hasznos lenni, valamint egy rövidebb, amit meg a notebookos közönség preferálhat. Nos, ezzel a rövidebb kábel variációval egyszerűbben lehet csatlakozni, és ugyan a világítás miatt nem ússzuk meg a kábel elvezetést a géphez, de legalább annak száma növekszik.

ROG Balteus

ROG Balteus


Balteus és Balteus Qi

A ROG Balteus egérpadnak két változata érkezik, a “sima” ROG Balteus, valamint a ROG Balteus Qi, ami a nevéből is adódik a Qi töltési megoldást is magába rejti, így az egérpadot akár egy telefon töltőállomássá is alakíthatjuk. Ha ezt a funkciót szeretnénk, akkor a Qi variáció a “vezérlő” résznél a korábban említett dolgokon felül egy addicionális micro-USB csatolót is kap, ami a töltést szolgálja. Sajnos jelenleg egyik ROG-os egér sem támogatja a vezetéknélküli töltést, de nem tartom kizártnak, hogy ez már csak idő kérdése.

ROG Balteus

ROG Balteus

ROG Balteus


Használhatóság?

Ami a használatot illeti, az egérpad egy igen erős gumi alappal rendelkezik, így az, hogy elcsússzon használat közben, majdhogynem nulla az esélye. Az egérpad felső felülete egy kemény borítást kapott, így akik a textil alapú, puhább felületekhez szoktak azoknak lehet ez okozhat némi problémát. Aki használt, vagy jelenleg is használ, hasonló felületű egérpadot az tudja, miről beszélünk. Ha apró felületi gyűrődés, vagy egyenlőtlenség van, akkor az egér annak mozgatása bizony nem hangtalan. Ez persze egy jó talpazattal rendelkező egérnél egészen biztosan nem jön elő, de ha teheti az ember, akkor élőben mindenképpen próbálja ki. A látványra biztos h felkapja mindenki a fejét, és ha van már ROG AURA SYNC kompatibilis eszköze az embernek, akkor egy újabb taggal bővítheti a palettát.

ROG Balteus

ROG Balteus

ROG Balteus

Verdikt

Alapvetően a ROG Balteus biztosan nem forradalmi újítás, de aki a már megszokott alap funkciók mellett picit is ad a küllemre, vagy szimplán ROG rajongóról beszélünk, azoknak garantáltan elengedhetetlen új kelléke lesz a gaming sarok tökéletesítésére.


HIVATALOS ROG Balteus Qi TERMÉKOLDAL


Mutass többet

Kapcsolódó cikkek

Back to top button