Kiegészítők

ROG STRIX Scope teszt

Az ASUS legújabb mechanikus gamer billentyűzete

Az ASUS legújabb mechanikus gamer billentyűzete, sok tekintetben az elvárásoknak megfelelően, standard opciót kínál a főként FPS játékra optimalizált kiosztással, azonban néhány igen meglepő funkcióval is ellátták. Nézzük hát meg miben más a ROG STRIX Scope.


FŐBB JELLEMZŐK

  • Szélesebb CTR billentyű
  • Stealth key (bővebben a leírásban)
  • Aluminium felső panel
  • Aura Sync RGB

Mechanikus billentyűzetből kiindulva, a kapcsolók nem is lehetnek mások, mint a jól bevált Cherry MX, azon belül is az RGB variációt kapta meg a billentyűzet. A ROG STRIX Scope az MX széria teljes palettáját lefedi, így mindenki a saját izlésének megfelelő típust választhat. (RED, BROWN, BLUE, BLACK, SPEED SILVER, SILENT RED). A nálunk járt billentyűzet a RED kapcsolókat kapta, mely 2 mm-es aktivációs és 4 mm-es teljes billentyűuttal rendelkezik.

A szélesebb CTR gomb ideális FPS játékokhoz

ROG STRIX Scope

ROG STRIX Scope

ROG STRIX Scope


A kapcsolók és vele együtt a billentyűk, gyors és határozott, vele együtt akadásmentes utat tesznek meg. A teszt során mind a gépelés, mind a játékokban kiválóan teljesített, bár ez javarészt a már korábban említett kapcsolóknak hála.

ROG STRIX Scope

ROG STRIX Scope


Extra funkciók

A ROG STRIX Scope háttérvilágítása RGB, ami nem meglepő. Szinte nincs már olyan gamer billentyűzet ami ne rendelkezne RGB háttérvilágítással. Az világítás módját és a színeket az új Armory II programmal állíthatjuk összesen 10 előre definiált effekttel, valamint több millió színvariációval. A programon belül ezeken kívül makrózhatunk, egyéni profilokat hozhatunk létre, valamint hardver statisztikákat is kinyerhetünk.

A csomagban találunk egy extra gombcsomagot, mely tartalmaz egy szürke WASD pakkot, valamint egy gomb kiszedő gyűrűt. Jómagam maradtam a standard kiszerelésnél, de aki szereti a kiemelt FPS gombokat, azok biztosan örömmel veszik majd az opciót.

ROG STRIX Scope

ROG STRIX Scope

ROG STRIX Scope

Az extra WASD gombcsomag tökéletes az FPS rajongók számára


STEALTH KEY

A ROG Strix Scope az F12-es billentyűje kapott egy extra funkciót, amin egy csuklyás figura látható. De mire is jó ez a gomb? Nos, ha megnyomjuk akkor minden éppen megnyitott ablakot azonnal a tálcára küld, és lenémít minden ki és bemenetni hangforrást. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy hol lehet ez hasznos funkció, de jómagam a “Vigyázz, bejött a főnök a szobába” gombnak fogom mostantól hívni! A tálcára küldés hihetelenül gyorsan történik, szinte azonnali.

ROG STRIX Scope

ROG STRIX Scope

Kábelcsatorna

A billentyűzet alján találunk mindkét irányba egy-egy kábelcsatornát is, így aki a megszokott középső kivezetést nem preferálja, az jobb vagy bal oldalra is elvezetheti az amúgy USB 2.0-ás Type-A kábelt.

ROG STRIX Scope

ROG STRIX Scope

Verdikt

Az új ROG STRIX Scope ugyan nem váltja meg a világot, de nézzünk szembe a tényekkel. Egy billentyűzettől ne is várjunk mást, csak tegye a dolgát, legyen megbízható és ha igényeljük, akkor még nézzen is jól ki. Ezeket egytől-egyig teljesíti és nem is kell több. Kiváló billentyűzetet alkotott ismét a tajvani gyártó!


HIVATALOS ANGOL TERMÉKOLDAL


Mutass többet

Kapcsolódó cikkek

Back to top button